fbpx

 • Travala: Αύξηση συναλλαγών με κρυπτονομίσματα

  Travala: Αύξηση συναλλαγών με κρυπτονομίσματα

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Η πλατφόρμα κρατήσεων ταξιδιών φιλική προς την κρυπτογράφηση Travala ανέφερε αύξηση κρατήσεων ως ζήτηση για επιστροφές ταξιδιού παρά τη συνεχιζόμενη κρίση του ιού coronavirus και τις εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας σε πολλά μέρη. Τα έσοδα από κρατήσεις τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 205% και το 60% όλων των κρατήσεων πληρώθηκαν με κρυπτονομίσματα.

  Το Travala.com, ένας ιστότοπος όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση πτήσεων από περισσότερες από 600 αεροπορικές εταιρείες και πάνω από 2 εκατομμύρια ξενοδοχεία και καταλύματα παγκοσμίως, δημοσίευσε τη Δευτέρα τη μηνιαία έκθεση απόδοσης για τον Μάιο. Η

  ...
 • Δύο Ελβετικές τράπεζες εγκαινιάζουν το Crypto Custody and Trading

  Δύο Ελβετικές τράπεζες εγκαινιάζουν το Crypto Custody and Trading

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Η Maerki Baumann, μια μη εισηγμένη οικογενειακή τράπεζα στην Ελβετία, επεκτείνει τις υπηρεσίες κρυπτογράφησής της εισάγοντας την κρυπτογράφηση και διαπραγμάτευση.

  Μετά την κανονιστική έγκριση από την Ελβετική Συμβουλευτική Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς, ή τη FINMA, η Maerki Baumann θα προσφέρει στους πελάτες της την ανταλλαγή και την επιτήρηση κρυπτογράφησης από τον Ιούνιο του 2020.

 • Μεταβολή πετρελαίου και Βitcoin

  Μεταβολή πετρελαίου και Βitcoin

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Η προσέγγιση αναμονής για τους εμπόρους να λάβουν πάνω από 10.000 $ bitcoin συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ, οι έμποροι επεσήμαναν αυξημένο ενθουσιασμό στις αγορές πετρελαίου τους τελευταίους δύο μήνες.

  Ο Jose Llisterri, συνιδρυτής της ανταλλαγής παραγώγων κρυπτονομισμάτων Interdax, λέει ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις, σε συνδυασμό με οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία κοροναϊού, έχουν δημιουργήσει μια πραγματικά μοναδική κατάσταση για το αργό. Το πετρέλαιο ανεβαίνει 1% με ένα βαρέλι αργού στα 35 $ από τον χρόνο Τύπου.

 • Τραπεζικό κρυπτονόμισμα, υπάρχει λόγος ύπαρξης;

  Τραπεζικό κρυπτονόμισμα, υπάρχει λόγος ύπαρξης;

  Information
  Δανάη Γκόλια

  Τα χρόνια πριν την ύπαρξη της ευρωζώνης κάθε χώρα είχε (και κάποιες εξακολουθούν να έχουν) το δικό της νόμισμα. Ύστερα από το πέρασμα τόσων χρόνων βελτιστοποίησης του εκάστοτε παραδοσιακού νομισματικού καθεστώτος μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης-κόστους.

  Την σκυτάλη έπεται να πάρει το ψηφιακό νόμισμα στον αγώνα μείωσης κόστους και βελτιστοποίησης της απόδοσης αλλά και παροχή καινοτόμων υπηρεσιών με την τεχνολογία του blockchain.

  Την προηγούμενη δεκαετία (ύστερα από την εμφάνιση του bitcoin) η ιδέα ύπαρξης ενός ψηφιακού νομίσματος από την

  ...
 • Τραπεζικό κρυπτονόμισμα, υπάρχει λόγος ύπαρξης;

  Τραπεζικό κρυπτονόμισμα, υπάρχει λόγος ύπαρξης;

  Information
  Δανάη Γκόλια
  Τα χρόνια πριν την ύπαρξη της ευρωζώνης κάθε χώρα είχε (και κάποιες εξακολουθούν να έχουν) το δικό της νόμισμα. Ύστερα από το πέρασμα τόσων χρόνων βελτιστοποίησης του εκάστοτε παραδοσιακού νομισματικού καθεστώτος μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης-κόστους.
 • Αν Bitcoin=Darknet τότε και Xρήμα=Μαύρη αγορά

  Αν Bitcoin=Darknet τότε και Xρήμα=Μαύρη αγορά

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Συνδέεται τελικά το όνομα του bitcoin με την παρανομία(darknet);

  Ας κάνουμε μία σύντομη αναφορά στο τι είναι το darknet. Το darknet είναι ένα υποσύνολο του του Deep web, το οποίο  περιέχει τα προσωπικά στοιχεία μας (διευθύνσεις email, τραπεζικούς λογαριασμούς, κ.α.) όπου δεν δύναται η πιθανότητα να τα βρει κάποιος. Το σερφάρισμα στο darknet γίνεται μέσω ειδικού browser και χρησιμοποιείται για την επικοινωνία των μελών του χωρίς να αφήνουν πίσω τους κάποιο ψηφιακό ‘’αποτύπωμα’’ για την εύρεσή τους.

 • Η τιμή του Bitcoin υποχωρεί προς το χαμηλότερο επίπεδο του 2020 

  Η τιμή του Bitcoin υποχωρεί προς το χαμηλότερο επίπεδο του 2020 

  Information
  Δανάη Γκόλια
  «Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα πού θα πάει το bitcoin », δήλωσε ο Yuriy Mazur, επικεφαλής της ανάλυσης δεδομένων στην ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων CEX.IO στο Omkar Godbole του CoinDesk. “Μπορεί να ξαναεπιστρέψει στα 6.500 $ ή να φτάσει τα 10.000 $.”
 • Άρση της απαγόρευσης κρυπτογράφησης στην Ινδία

  Άρση της απαγόρευσης κρυπτογράφησης στην Ινδία

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Ενώ οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει τη χειρότερη ύφεση ποτέ για την Ινδία, η βιομηχανία κρυπτογράφησης αναπτύσσεται παρά το εκτεταμένο κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο. Οι αγορές P2P για bitcoin αυξάνονται στην Ινδία, ξεκινούν νέες συναλλαγές και εισέρχονται νέες επενδύσεις.

 • Το Bitcoin φτάνει στην Goldman Sachs

  Το Bitcoin φτάνει στην Goldman Sachs

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Η Goldman Sachs (GS) πρέπει να είναι γνωστή στους περισσότερους ως εταιρεία και τράπεζα. Eίναι μια παγκόσμια επενδυτική τραπεζική και εμπορική εταιρεία κινητών αξιών που συμβουλεύει εξαιρετικά πλούσιους, πολιτείες και μεγάλες εταιρείες.

 • Στο Τέξας παράγεται ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή bitcoin

  Στο Τέξας παράγεται ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή bitcoin

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Είναι όνειρο όλων να πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτα. Η ανθρακωρύχος Bitcoin Layer1 μετατρέπει αυτό το όνειρο σε πραγματικότητα – έχοντας καταλάβει πώς να κερδίσει χρήματα ακόμα και όταν τα μηχανήματά του είναι απενεργοποιημένα.

  Layer1 είναι μια startup κρυπτογράφησης που υποστηρίζεται από τους δισεκατομμυριούχους Peter Thiel .

  Τους τελευταίους μήνες, έξω στη σκληρή γη του δυτικού Τέξας, η εταιρεία έχει απασχοληθεί με την κατασκευή χαλύβδινων κιβωτίων (σκεφτείτε εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς) εξοπλισμένα με επεξεργαστές υψηλού επιπέδου βυθισμένους σε

  ...
 • Ο Warren Buffett πουλάει τις περισσότερες μετοχές του – Tι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τα κρυπτονομίσματα;

  Ο Warren Buffett πουλάει τις περισσότερες μετοχές του – Tι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τα κρυπτονομίσματα;

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  O Satoshi Nakamoto τοποθέτησε το Bitcoin ως εναλλακτική λύση στο κεντρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο ελέγχεται από εμπορικές και κεντρικές τράπεζες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το BTC είναι επί του παρόντος πολύ καλό σε πολλές από τις βασικές του πτυχές. Το halving έχει μειώσει κατά το ήμισυ το ποσοστό πληθωρισμού και δημιούργησε περισσότερο δημόσιο ενδιαφέρον. Η τιμή του Bitcoin έχει ανακάμψει πλήρως σε σύγκριση με πριν από την κρίση της κορώνας και αυτή τη στιγμή είναι έως και 35% από τις αρχές του έτους. Πολλοί βασικοί και μακροοικονομικοί παράγοντες είναι επίσης ανοδικοί. Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση

  ...
 • Η επιρροή της πανδημίας του κορωνοϊού στη μοίρα του δολαρίου και του bitcoin

  Η επιρροή της πανδημίας του κορωνοϊού στη μοίρα του δολαρίου και του bitcoin

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Το αμερικανικό δολάριο, το οποίο έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει την καταιγίδα του κοροναϊού, έχει ξαφνικά υποστεί απροσδόκητη πίεση – με την κυρίαρχη θέση του ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα να φαίνεται επισφαλές.

 • Ίσως το CBDC είναι η λύση στο νομισματικό πρόβλημα των κεντρικών τραπεζών

  Ίσως το CBDC είναι η λύση στο νομισματικό πρόβλημα των κεντρικών τραπεζών

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Τα πολλά χρόνια πριν την ύπαρξη της ευρωζώνης, κάθε χώρα είχε (και κάποιες εξακολουθούν να έχουν) το δικό της νόμισμα.

  Με την εμπειρία τόσων χρόνων βελτιστοποίησης του εκάστοτε παραδοσιακού νομισματικού καθεστώτος, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης-κόστους.

  Την σκυτάλη έρχεται να πάρει το ψηφιακό νόμισμα στον αγώνα μείωσης κόστους και βελτιστοποίησης της απόδοσης αλλά και παροχή καινοτόμων υπηρεσιών με την τεχνολογία του blockchain

  • Τη προηγούμενη δεκαετία (ύστερα από την εμφάνιση του bitcoin) η ιδέα ύπαρξης ενός ψηφιακού νομίσματος από την εκάστοτε κεντρική τράπεζα,
  ...
 • Οι Κεντρικές Τράπεζες μπαίνουν στο παιχνίδι κρυπτογράφησης

  Οι Κεντρικές Τράπεζες μπαίνουν στο παιχνίδι κρυπτογράφησης

  Information
  Δανάη Γκόλια

  Οι κεντρικές τράπεζες σε 46 χώρες σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) χρησιμοποιώντας μια περιορισμένη μορφή τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού (DLT)***, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

 • Η τιμή του Bitcoin στα 75.000 $ το 2023; Ο συγγραφέας του Rich Dad Poor Dad, με τις δικές του προβλέψεις για το BTC

  Η τιμή του Bitcoin στα 75.000 $ το 2023; Ο συγγραφέας του Rich Dad Poor Dad, με τις δικές του προβλέψεις για το BTC

  Information
  Super User

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μακροοικονομική κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή ιδανική για BTC. Ενώ η ποσοτική χαλάρωση και η σχετική αποδυνάμωση των νομισμάτων fiat φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα, η BTC ολοκλήρωσε επιτυχώς την ποσοτική σκλήρυνσή της με το τρίτο στο μισό ακριβώς πριν από μια εβδομάδα. Σε αυτό το εξαιρετικά bullish περιβάλλον, οι προβλέψεις τιμών Bitcoin, οι οποίες προβλέπουν νέα υψηλά όλων των εποχών για τα επόμενα χρόνια, έχουν επίσης αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ο συγγραφέας του γνωστού οικονομικού βιβλίου “Rich Dad Poor

  ...
 • Fashion group H&M: Το blockchain θα κρέμεται στα ράφια των ενδυμάτων στο μέλλον

  Fashion group H&M: Το blockchain θα κρέμεται στα ράφια των ενδυμάτων στο μέλλον

  Information
  Δανάη Γκόλια
 • Το Bitcoin μετά το Halving

  Το Bitcoin μετά το Halving

  Information
  Δανάη Γκόλια
  • Πολλοί είχαν προειδοποιήσει ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να καταρρεύσει μετά το halving, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές εμφανίζονται σχεδόν σίγουροι ότι η τιμή του bitcoin θα ανέβει τελικά.
 • “Δεν καταλαβαίνετε το Bitcoin επειδή νομίζετε ότι τα χρήματα είναι πραγματικά”

  “Δεν καταλαβαίνετε το Bitcoin επειδή νομίζετε ότι τα χρήματα είναι πραγματικά”

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Η Maria Burillos είναι δημοσιογράφος και συντάκτης του Popula.com, μια παγκόσμια δημοσίευση ειδήσεων και πολιτισμού που πειραματίζεται με καινοτόμες εκδόσεις βασισμένες σε blockchain.

 • Σε επίπεδα ρεκόρ το ενδιαφέρον για BTC μεταξύ εμπόρων στην Αφρική

  Σε επίπεδα ρεκόρ το ενδιαφέρον για BTC μεταξύ εμπόρων στην Αφρική

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η υποσαχάρια Αφρική βρίσκεται στα πρόθυρα της πρώτης ύφεσης σε 25 χρόνια, μειώνοντας από +2,4% την οικονομική ανάπτυξη το 2019 σε -5,1% το 2020.

  • “Η αύξηση του πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος προβλέπεται να μειωθεί απότομα ιδιαίτερα στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής – Νιγηρία, Αγκόλα και Νότια Αφρική – ως αποτέλεσμα της συνεχώς αδύναμης ανάπτυξης και των επενδύσεων “, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα.
 • Coinmarketcap: 9 χώρες παρουσιάζουν τεράστια αύξηση στο ενδιαφέρον κρυπτονομισμάτων

  Coinmarketcap: 9 χώρες παρουσιάζουν τεράστια αύξηση στο ενδιαφέρον κρυπτονομισμάτων

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Η Coinmarketcap αποκάλυψε τις κορυφαίες χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των χρηστών. Ένα τμήμα δείχνει τις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση χρηστών το πρώτο τρίμηνο να περιλαμβάνουν την Ινδία, το Πακιστάν, την Κολομβία, τον Καναδά και τη Νιγηρία. Οι χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση χρηστών περιλαμβάνουν την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

 • Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων στη Μαλαισία αυξάνεται, καθώς το lockdown κατακρεουργεί την οικονομία

  Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων στη Μαλαισία αυξάνεται, καθώς το lockdown κατακρεουργεί την οικονομία

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων στη Μαλαισία έχει αυξηθεί καθώς η χώρα υφίσταται εκτεταμένο lockdown, με κόστος στην οικονομία της να εκτιμάται περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Οι ρυθμιζόμενες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων αναφέρουν σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών και των νέων χρηστών καθώς οι άνθρωποι αναζητούν «ένα καλό κατάστημα αξίας σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς».

 • Η αγοραία αξία κρυπτονομισμάτων σημειώνει άνοδο 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 24 ώρες, με την αύξηση του bitcoin

  Η αγοραία αξία κρυπτονομισμάτων σημειώνει άνοδο 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 24 ώρες, με την αύξηση του bitcoin

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: Ολόκληρη η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ή η αξία των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν 35,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 24 ώρες.

 • Οι Ελβετοί τραπεζίτες θα γίνουν «Πιστοποιημένοι στα Crypto Finance»

  Οι Ελβετοί τραπεζίτες θα γίνουν «Πιστοποιημένοι στα Crypto Finance»

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Έιδικα σεμινάρια για την αγορά κρυπτονομισμάτων θα διδάξουν στους Ελβετούς τραπεζίτες όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για το blockchain. Οι ελβετικές τράπεζες πρέπει να εντείνουν την διαδικασία ένταξής τους στην τεχνολογία blockchain, επειδή όπως όλα δείχνουν έρχονται οι τράπεζες crypto.

 • Covid-19, τα μετρητά και το μέλλον των πληρωμών

  Covid-19, τα μετρητά και το μέλλον των πληρωμών

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών δημοσίευσε μια έκθεση που αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία πυροδότησε τις ανησυχίες του κοινού ότι ο κοροναϊός μπορεί να εξαπλωθεί με μετρητά:  “Covid-19, τα μετρητά και το μέλλον των πληρωμών”.

  Η πανδημία θα μπορούσε να διευρύνει το χάσμα στην πρόσβαση στα μέσα πληρωμών και να επηρεάσει αρνητικά τους πιο ευάλωτους ανθρώπους. Σύμφωνα με την έκθεση, η πανδημία Covid-19 έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή δημόσια συζήτηση σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από τραπεζογραμμάτια και κέρματα.

 • Ας γνωρίσουμε το Hellenic Coin

  Ας γνωρίσουμε το Hellenic Coin

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Ανάμεσα στα εκατοντάδες κρυπτονομίσματα που συναλλάσσονται στις ανά τον κόσμο αγορές, υπάρχει και ένα ελληνικό. Το Hellenic Coin δημιουργήθηκετο 2015 και η αδιάκοπη λειτουργία έως σήμερα αποτελεί από μόνη της μια επιτυχία, μιας και το ποσοστό επιβίωσης ενός νέου εισηγμένου κρυπτονομίσματος, μόνο κατά τους τρεις πρώτους μήνες είναι 44,2%.

 • Ας γνωρίσουμε τα βασικά κρυπτονομίσματα….

  Ας γνωρίσουμε τα βασικά κρυπτονομίσματα….

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  bitcoin vector logo

  Δημιουργήθηκε το 2008 από άγνωστο έως σήμερα πρόσωπο και αποτελεί το σημείο αναφοράς όλων των κρυπτονομισμάτων. Τo bitcoin παρουσίασε πως το Blockchain, το P2P και το PoW λειτουργούν αποτελεσματικά στην πράξη. Λόγω της ανοικτής φύσης του λογισμικού του, επετράπη σε πολλούς προγραμματιστές να πειραματιστούν με τον κώδικα του και να δημιουργήσουν νέα κρυπτονομίσματα. Η κεφαλαιοποίηση του ανέρχεται στα 120 δις.

 • Γιατί εμφανίζουν τόσο βίαιες διακυμάνσεις οι τιμές των κρυπτονομισμάτων;

  Γιατί εμφανίζουν τόσο βίαιες διακυμάνσεις οι τιμές των κρυπτονομισμάτων;

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Μία από τις βασικότερες ενστάσεις που έχει η επενδυτική κοινότητα για τα κρυπτονομίσματα είναι η έντονη διακύμανση των τιμών τους.
  Παλαιότερα λέγαμε για βαριά χαρτιά, σταθερές μετοχές που ο μέτοχος περίμενε την διανομή του μερίσματος και ανησυχούσε για το πόσο καλός θα είναι ο …μπουφές στην γενική συνέλευση.
  Σήμερα, όχι μετοχές, όχι ομόλογα, όχι δείκτες, όχι αγαθά, αλλά ούτε και ο χρυσός δεν μπορούν να ξεφύγουν από την εντονότατη διακύμανση, η οποία σίγουρα δεν εκφράζει επενδυτές συντηρητικού προφίλ.

 • Το καυτό θέμα της ασφάλειας συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα

  Το καυτό θέμα της ασφάλειας συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Μετά την παρουσίαση της βασικής ορολογίας και του τρόπου λειτουργίας ενός κρυπτονομίσματος, θα περάσουμε σε πιο οικείες έννοιες για τους αναγνώστες του www.banks.com.gr, όπως αγορά-πώληση, χρηματιστήρια (ανταλλακτήρια), χαρτοφυλάκιο (πορτοφόλι), θεματοφύλακας κτλ.
  To σημείο αναφοράς όλων τον κρυπτονομισμάτων και των ανταλλακτηρίων είναι το https://coinmarketcap.com/.

 • Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κρυπτονομίσματα

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κρυπτονομίσματα

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Όπως περιέγραψα στο πρώτο άρθρο η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων θα είναι o αρχικός σκοπός της στήλης.
  Ξεκινάμε λοιπόν.
  Κάθε συναλλακτική μονάδα είναι ένα κομμάτι κρυπτογραφημένου κώδικα, που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί, αλλά εύκολο να επικυρωθεί (coin).

 • Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων

  Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων

  Information
  Βαγγέλης Τσάπας

  Είναι διάχυτη η βεβαιότητα ότι τo τέλος της δεκαετίας του 2020 θα βρει έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από τον σημερινό.

  Η βιώσιμη ανάπτυξη, η εταιρική υπευθυνότητα, η μείωση του λειτουργικού κόστους με ταυτόχρονη αύξηση της αποδοτικότητας θα είναι η βασικοί παράγοντες που θα ορίσουν το πλαίσιο των στρατηγικών και των προσδοκιών των αγορών.