fbpx

Το bitcoin διαπραγματεύεται περίπου στα 9.170 δολάρια, αντιπροσωπεύοντας κέρδος 27,8% σε ετήσια βάση (YTD), σύμφωνα με τον δείκτη τιμών Bitcoin του CoinDesk .

Εν τω μεταξύ, ο χρυσός και ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί την αξία του νομίσματος έναντι των σημαντικών νομισμάτων, αναφέρουν κέρδη 16% και 5,4% για το 2020, αντίστοιχα. Ο δείκτης S&P 500 και οι τιμές του πετρελαίου είναι στο κόκκινο YTD στο -5,5% και -34,22%, αντίστοιχα, σύμφωνα με την πηγή δεδομένων Skew.

bitcoin 2 7 2020 1

ΕΝΩ Η ΑΠΟΔΟΣΗ YTD ΤΟΥ BITCOIN ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ,
ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ Η ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ.

Την ώρα του Τύπου, το bitcoin έχει μειωθεί πάνω από 3% από την τιμή ανοίγματος των 9.444 δολαρίων που παρατηρήθηκε την 1η Ιουνίου, ενώ σημείωσε άνοδο κατά 34% και 9,5% τον Απρίλιο και τον Μάιο, αντίστοιχα.

«Βρισκόμαστε σε χαλάρωση μετά από μισή τιμή, αλλά η δραστηριότητα των επενδυτών και της αλυσίδας ήταν έντονη», δήλωσε ο Kyle Davies, συνιδρυτής και πρόεδρος της Three Arrows Capital.

Το Bitcoin υπέστη την τρίτη ανταμοιβή εξόρυξης στο μισό στις 11 Μαΐου. Το γεγονός αναμενόταν από ορισμένους να επιταχύνει τα κέρδη των τιμών. Ωστόσο, η ισχυρή αγοραστική πίεση παρέμεινε αόριστη μέχρι στιγμής, με την κρυπτογράφηση να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στο στενό εύρος από 9.000 έως 10.000 $ από τα μέσα Μαΐου.

Οι επενδυτές, ωστόσο, συνεχίζουν να ρίχνουν χρήματα σε μέσα που βασίζονται σε ανταλλαγή bitcoin, όπως το Bitcoin Trust της Grayscale (GBTC), το μεγαλύτερο από τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία (AUM).

«Η Grayscale είδε εγγραφές συνδρομής 19.000 bitcoin την τελευταία περίοδο 2 εβδομάδων που έληξε στις 24 Ιουνίου», δήλωσε ο Davies, ο μεγαλύτερος δημόσιος μέτοχος στο GBTC της εταιρείας. Τον Μάιο, το καταπίστευμα συγκέντρωσε 1,5 φορές το σύνολο των νομισμάτων που εξορύσθηκαν από το μισό της 11ης Μαΐου.

Η Grayscale είναι θυγατρική της Digital Currency Group, της μητρικής εταιρείας CoinDesk.

HODLing ανάπτυξη

Οι μετρήσεις On chain ζωγραφίζουν επίσης μια μακροπρόθεσμη bullish εικόνα. Για παράδειγμα, το ποσοστό της κυκλοφορίας του bitcoin που δεν έχει μετακινηθεί σε τουλάχιστον 12 μήνες έφτασε στο ρεκόρ του 61,59% τη Δευτέρα. Ο αριθμός ξεπερνά το προηγούμενο υψηλό επίπεδο ζωής 61,13% που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την εταιρεία πληροφοριών blockchain Glassnode .

 bitcoin 2 7 2020 2

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο διαρκούς HODLing. Η τελευταία φορά που ο αριθμός των νομισμάτων που ενεργήθηκε πριν από 1+ χρόνια ξεπέρασε το 60% ήταν στις αρχές του 2016, λίγο πριν αρχίσει η τιμή να αυξάνεται ολοένα και πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα ο ταύρος να φτάνει τα 20K $ », ανέφεραν οι αναλυτές στο Glassnode σε εβδομαδιαία βάση. ανάλυση.

Άλλες δραστηριότητες στην αλυσίδα αυξάνονται επίσης λόγω της πρόσφατης εκρηκτικής ανάπτυξης της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). «Το Bitcoin που σημειώνεται στο Ethereum έχει περάσει τα 11.000 (πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια) και οι χρεώσεις στο δίκτυο του Ethereum έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των αυξημένων συναλλαγών πρόσδεσης και Defi», δήλωσε ο Davies. “Αυτό θα επηρεάσει τελικά τις τιμές της αγοράς.”

Ενώ οι ροές επενδυτών και οι μετρήσεις της αλυσίδας υποστηρίζουν τα ισχυρότερα κέρδη στο bitcoin, τα εποχιακά μοτίβα ευνοούν μια μικρή διόρθωση.

 bitcoin 2 7 2020 3

Όπως φαίνεται, το bitcoin σημείωσε απώλειες το τρίτο τρίμηνο σε τέσσερα από τα τελευταία έξι χρόνια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αρνητική απόδοση του τρίτου τριμήνου προηγείται των αστρικών κερδών κατά την περίοδο Απριλίου έως Ιουνίου.