fbpx

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες είχαν εκτιμήσει ότι τα τέλη συναλλαγών θα αυξάνονταν μετά το Halving της 11ης Μαΐου – όπερ και εγένετο – αλλά έκτοτε βρίσκονται σε σταδιακή καθοδική κλίση. Με τα δεδομένα τώρα να δείχνουν ότι τα τέλη συναλλαγών έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 90% – 89,3% για να είμαστε ακριβείς – σε μόλις 25 ημέρες.

Η τελευταία φορά που τα τέλη ήταν τόσο χαμηλά ήταν στα τέλη Απριλίου, όταν έπεσαν φευγαλέα στα 0,66 $. Στη συνέχεια ανέβηκαν αισθητά και λίγο μετά το Halving καθώς περισσότερα άτομα πραγματοποίησαν συναλλαγές στο δίκτυο.

Το Bitcoin επαινέθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ

Screenshot 20 5

Το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, Warren Davidson, πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ακούστηκε πρόσφατα σε συνέντευξη με το γνωστό κρυπτογραφικό podcast “Unchained”, στην οποία ασχολείται κυρίως με τις τρέχουσες πολιτικές των κεντρικών τραπεζών και του Bitcoin ως αποθήκη αξίας.
Συνοπτικά, ο πολιτικός των ΗΠΑ θεωρεί αμφισβητήσιμη την προσέγγιση των κεντρικών τραπεζών, ιδίως τη συχνότητα των μέτρων νομισματικής πολιτικής που αυξάνουν την προσφορά χρήματος και τα «τυπωμένα χρήματα».

Κατά την άποψή του, η ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ότι η απλή εκτύπωση χρημάτων ως λύση σε όλα τα προβλήματα δεν είναι αρκετή και μακροπρόθεσμα πονάει ακόμη περισσότερο. Τονίζει ότι μια κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο εάν εκτελεί τη λειτουργία της σωστά.

«Νομίζω ότι μια κεντρική τράπεζα παίζει ρόλο, αλλά νομίζω ότι είναι μια προφύλαξη, επειδή οι άνθρωποι λένε, “Ω, πρέπει να εκτυπώσουμε τρία τρισεκατομμύρια δολάρια.”

Σύγχρονη θεωρία χρήματος: άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν έχετε μια κεντρική τράπεζα μπορείτε απλά να συνεχίσετε να εκτυπώνετε χρήματα.
Δεν δείχνει αυτό η ιστορία και, ειλικρινά, είναι λογικό που δεν μπορείτε απλά να μειώσετε την αξία όλων των χρημάτων χωρίς συνέπειες στα χρήματα, και αυτό είναι εντελώς παράλογο.»

Το Bitcoin ως ένα “καλό κατάστημα αξίας”

Ο Warren Davidson λέει ότι γνωρίζει ότι πολλοί άνθρωποι από το Bitcoin και το Crypto space μοιράζονται τη γνώμη του για την πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Ωστόσο, παρά την κριτική αυτή, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας μινιμαλιστής Bitcoin και δεν πιστεύει ότι το BTC πρέπει να αντικαταστήσει το δολάριο ΗΠΑ ως εθνικό νόμισμα.

Το ψηφιακό νόμισμα είναι πολύ άκαμπτο για να αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως η κρίση της κορώνας. Ο Αμερικανός πολιτικός λέει:

«Νομίζω ότι αν είχατε το Bitcoin ως το εθνικό σας νόμισμα, θα αναγνωρίζατε την έλλειψη ευελιξίας που θα προσφέρει μια κεντρική τράπεζα σε μια τέτοια κατάσταση. Προσωπικά βλέπω το Bitcoin ως ένα είδος ψηφιακού χρυσού έναντι ενός πραγματικού νομίσματος. Νομίζω ότι είναι ένα καλό κατάστημα αξίας.»

Ακόμα κι αν θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου το Bitcoin φτάσει πραγματικά στο mainstream και αρχίσει να απολαμβάνει ευρεία αποδοχή και δημοτικότητα, είναι σίγουρα ένα καλό σημάδι ότι οι πολιτικοί αρχίζουν να αναγνωρίζουν την αξία του BTC σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Αυτό θα ήταν αδιανόητο πριν από λίγα χρόνια και δείχνει πόσο μακριά έχει ήδη αναπτυχθεί ο θεσμός του. Έτσι, οι οπαδοί της κρυπτογράφησης μπορούν να συνεχίσουν την ενασχόληση τους.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan ανέφεραν ότι η δομή της αγοράς του bitcoin είναι πιο ανθεκτική από εκείνη των νομισμάτων, των μετοχών, των ομολόγων και του χρυσού. Σε μια νέα έκθεση σχετικά με το stress test του bitcoin, η JP Morgan έγραψε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν «μακροζωία ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

china hong kong 2018 03 14 skyscraper building of jp morgan t20 go46pk

Σε μια νέα έκθεση με τίτλο “Το Cryptocurrency παίρνει το πρώτο τεστ αντοχής: Ψηφιακός χρυσός, πυρίτης ή κάτι ενδιάμεσο;” οι στρατηγικοί της JPMorgan εκτιμούν ότι το bitcoin φαίνεται ως το πλέον θετικό, ανέφερε το Bloomberg την Παρασκευή.
Η έκθεση, του επικεφαλής της στρατηγικής παραγώγων, επιτοκίων των ΗΠΑ, Joshua Younger και του αναλυτή ερευνητών πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, Νικόλαου Πανιτζιρτζόγλου, δείχνει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν «μακροζωία ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».