fbpx
  • Είτε η εταιρεία μόδας Hennes & Mauritz θα ήθελε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από την άποψη της τεχνολογίας ή απλώς να “μοστράρει” λίγο το ίματζ της. Ανεξάρτητα από τον λόγο, το blockchain φαίνεται επίσης να είναι μια πιθανή λύση για παγκόσμιες εταιρείες σε διάφορους τομείς. Το “Cos”, το πολυτελές εμπορικό σήμα της H&M, χρησιμοποιεί τώρα το blockchain στη διαχείριση logistics.
Η τεχνολογία πίσω από το Bitcoin (BTC) δεν είναι μόνο για τους κρυπτογράφους. Εδώ και καιρό έχει φέρει επανάσταση στον εντοπισμό των αλυσίδων εφοδιασμού και στην προστασία από την παραχάραξη αγαθών.
 
  • Στην H&M, το blockchain φαίνεται τώρα να είναι εκτός ραφιού: Η Cos λέγεται ότι έχει συνάψει συνεργασία με την πλατφόρμα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας VeChain προκειμένου να είναι σε θέση να εντοπίσει τις αλυσίδες εφοδιασμού των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.
Η αλυσίδα μόδας έχει συχνά επικριθεί στο παρελθόν για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την προέλευση των ρούχων, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τώρα. Από τη συγκομιδή βαμβακιού έως το ράψιμο στο κατάστημα, η διαδικασία θα μπορούσε να εντοπιστεί χάρη στο blockchain.
 
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VeChain Sunny Lu ανακοίνωσε πρόσφατα ένα έργο μεμια γνωστή εταιρεία μόδας σε συνέντευξη τύπου. Το όνομα Hennes και Mauritz δεν αναφέρθηκε ρητά στη διαδικασία. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η VeChain ανέλαβε συνεργασία με την H&M – υποδηλώνοντας ότι το διαφημιζόμενο blockchain έργο θα πραγματοποιηθεί επίσης με αυτό.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε επίσης ότι η ενδιαφερόμενη εταιρεία είχε ήδη “εντοπίσει περισσότερα από 4.000 προϊόντα” με τη βοήθεια του “MyStory” – μια πλατφόρμα παρακολούθησης που λειτουργείται από τη VeChain. Επιπλέον, η αυθεντικότητα μπορεί να διασφαλιστεί από το blockchain. Και κάτι τέτοιο θα βελτιώσει τις συναλλαγές στις δευτερογενείς αγορές.
  • Εξυπνη κίνηση
Για το αν πρόκειται για μια εξελιγμένη στρατηγική δημοσίων σχέσεων,ή η H&M θέλει
πραγματικά να εργαστεί πιο επαγγελματικά ενόψει και της κριτικής των απάνθρωπων
συνθηκών εργασίας, δεν μπορεί κανείς σε αυτή την φάση να καταλήξει σε ένα αληθοφανές συμπέρασμα.
  • Ωστόσο, το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι πάντα ένα καλό εργαλείο για να διατηρήσει κανείς μια πληρέστερη εικόνα του τεράστιου χαρτοφυλακίου των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

  • Γιατί η πορεία του BTC θα μπορούσε να οδηγήσει τους ταύρους σε μια ακριβή παγίδα;

Tης Δανάης Γκόλια (2)
…..

Η τιμή BTC διαπραγματεύεται αυτήν την στιγμή περίπου στα 9.560 $, αφού κτύπησε και το οχυρό των 10.000 δολ. πρόσφατα. Αλλά ακόμη και αν η τιμή του Bitcoin σπάσει τη ζώνη αντίστασης των 10.000 δολαρίων, σημαίνει ότι είμαστε ήδη σε μια αγορά ταύρων;

  • Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, αυτό δεν συμβαίνει αφού η τιμή του BTC διαπραγματεύεται με μοτίβο αντιστροφής για πάνω από ένα μήνα. Τώρα θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά πώς δικαιολογείται αυτός ο ισχυρισμός.
  • Συναλλαγματική ισοτιμία Bitcoin στη μέση ενός μοτίβου αντιστροφής
Είναι γεγονός ότι υπάρχει +-ο κίνδυνος, η τιμή του Bitcoin να κινηθεί προς το παρόν σε
μεσοπρόθεσμο μοτίβο αντιστροφής. Μιλάμε για ένα ανώτατο όριο ανάρτησης και
εκτέλεσης. Σύμφωνα με αναλύσεις, η τιμή BTC θα μπορούσε επί του παρόντος να βρίσκεται στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις του μοτίβου αντιστροφής.
  • Ακόμη και σε περίπτωση επιτυχούς διέλευσης από τη ζώνη αντίστασης και βραχυπρόθεσμων αυξανόμενων τιμών, το μοτίβο αντιστροφής για το Bitcoin (BTC) θα παραμείνει ανέπαφο.

Εάν η τιμή του Bitcoin βρίσκεται πραγματικά στη μέση ενός κορυφαίου σχηματισμού BARR, επί του παρόντος υπάρχει πιθανότητα 81% ότι αυτό το μοτίβο γραφήματος θα οδηγήσει σε ανατροπή λόγω της επίτευξης της γραμμής πωλήσεων.

Εικ. 1: Πορεία Bitcoin σε κορυφαίο σχηματισμό BARR
  • Οι ταύροι του BTC πρέπει να παραμένουν ανήσυχοι.
Όπως αναφέραμε παραπάνω, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε κάλλιστα να φτάσει σε
ένα άλλο υψηλό πριν αρχίσει να γυρίζει. Αναγνωρίζουμε την ολοκλήρωση της 2ης
φάσης μόνο όταν υπάρχει σαφής κίνηση αντιστροφής. Αυτό θα συνέβαινε επί του
παρόντος εάν πέφταμε κάτω από το επίπεδο των 8.550 $. Σε μια τέτοια περίπτωση,
η τιμή BTC θα είχε ήδη φτάσει στα 10.000 $.
…..
Φυσικά υπάρχει επίσης η πιθανότητα να αποτύχει ο σχηματισμός και η τιμή του
Bitcoin να συνεχίσει απλώς να αυξάνεται. Αυτό θεωρείται μάλλον απίθανο. Ωστόσο, 1 στις 5 κορυφές BARR αποτυγχάνει κατά μέσο όρο. Παρ ‘όλα αυτά, σίγουρα δεν βλάπτει να παρακολουθούμε προσεκτικά την κίνηση του BTC για πιθανό μοτίβο αντιστροφής κατά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.