fbpx

Ανακοινώνοντας τις ειδήσεις στις 29 Μαΐου, η ιδιωτική τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε ότι η έναρξη των νέων χαρακτηριστικών κρυπτογράφησης συμβαδίζει με τη στρατηγική κρυπτογράφησης της Maerki Baumann που ξεκίνησε στις αρχές του 2019. Ως μέρος της στρατηγικής, η Maerki Baumann προσφέρει επιχειρηματικούς λογαριασμούς για εταιρείες blockchain καθώς και παροχή συμβουλών για νεοσύστατες επιχειρήσεις που ασχολούνται με αρχικές προσφορές νομισμάτων και προσφορές διακριτικών ασφαλείας.

Στην αρχική κυκλοφορία, οι πελάτες της Maerki Baumann θα μπορούν να ανταλλάσσουν πέντε μεγάλα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), XRP , Bitcoin Cash ( BCH ) και Litecoin ( LTC ). Οι έμποροι θα προσφερθούν επίσης να ανταλλάσσουν άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε ERC-20 , ανέφερε η εταιρεία.

 

Προκειμένου να χειριστεί τις συναλλαγές κρυπτογράφησης, η Maerki Baumann θα συνεργάζεται με ορισμένους από τους καθιερωμένους συνεργάτες της. Συγκεκριμένα, οι εντολές διαπραγμάτευσης που υποβάλλονται στην τράπεζα θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω εταιρειών όπως η τράπεζα συναλλαγών InCore Bank AG σε επαγγελματίες μεσίτες κρυπτογράφησης και ανταλλαγές υγρών κρυπτογράφησης, ανέφερε η τράπεζα. «Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι συναλλαγές μπορούν να εκτελεστούν γρήγορα και με ένα στενό spread συναλλαγών», πρόσθεσε ο Maerki Baumann.

Η Maerki Baumann συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων υιοθετών της τεχνολογίας crypto και blockchain στην Ελβετία. Τον Αύγουστο του 2018, η τράπεζα φέρεται να έγινε η δεύτερη ελβετική τράπεζα που δέχθηκε κρυπτογραφικά στοιχεία ενεργητικού . Από τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η τράπεζα είχε περίπου 8,5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (8,84 δισεκατομμύρια δολάρια) σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων το 80% προήλθε από την Ελβετία και το 10% στη Γερμανία. Πέρυσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πρότεινε ότι τα περιουσιακά στοιχεία τεχνολογίας blockchain και crypto ενδέχεται να ξεπεράσουν τις παραδοσιακές τραπεζικές επιχειρήσεις .

 

Η δεύτερη τράπεζα που εξουσιοδοτήθηκε πρόσφατα από την FINMA είναι η InCore Bank AG, με έδρα τη Ζυρίχη-Σλιλέρεν, να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών της με άμεσο αποτέλεσμα, όπως μεσιτεία, φύλαξη, μεταφορά και δημιουργία ψηφιακών στοιχείων. Οι πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τα ιδρύματα παγκοσμίως μπορούν να βασίζονται στην InCore Bank χωρίς ανησυχίες σχετικά με πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, καθώς ο φημισμένος οργανισμός παροχής υπηρεσιών δεν παρέχει υπηρεσίες σε τελικούς πελάτες.

Η Incore Bank δημιούργησε πρόσφατα ένα τμήμα Ψηφιακών Υπηρεσιών για να προσφέρει ένα «πλήρες φάσμα υπηρεσιών από την έκδοση, τη διανομή, τη μεσιτεία και την αποθήκευση». «Εγγυόμαστε έναν πλήρη διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης πελατών σε μεμονωμένα πορτοφόλια, οπότε δεν απαιτείται πρόσθετη κεφαλαιακή απαίτηση της τράπεζας πελατών», δήλωσε ο Daniel Blatter, Επικεφαλής Ψηφιακών Υπηρεσιών της Incore.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος & ιδρυτής της Crypto Finance AG, Jan Brzezek, σημειώνει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι μόνο θέμα χρόνου προτού το Bitcoin γίνει μέρος του τυπικού χαρτοφυλακίου προϊόντων μιας τράπεζας. Η InCore Bank υιοθέτησε μια έγκαιρη και συνεπή προσέγγιση σε αυτό το θέμα και μπορέσαμε αμέσως να εφαρμόσουμε την υποδομή μεσιτείας και φύλαξης. Για το λόγο αυτό, η InCore Bank βρίσκεται πλέον σε ισχυρή θέση ως η πρώτη τράπεζα συναλλαγών που προσφέρει στους πελάτες της αυτήν την πρόσβαση γρήγορα και εύκολα. » Η τράπεζα αποκάλυψε επίσης ότι σκοπεύει να «επεκτείνει τις υπηρεσίες μεσιτείας, φύλαξης και μεταφοράς σε μάρκες ασφαλείας», σημειώνοντας ότι έχει συνεργαστεί με την Inacta AG, μια ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων κρυπτογράφησης στην Ελβετία, για την ανάπτυξη πρόσθετων υπηρεσιών στον τομέα της συμβολής περιουσιακών στοιχείων.

Η Maerki Baumann & Co. AG είναι ο πρώτος πελάτης

Ως ο πρώτος πελάτης της στον τομέα των κατηγοριών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η InCore Bank μπόρεσε να αποκτήσει τη μακροχρόνια τράπεζα πελατών Maerki Baumann & Co. AG, της οποίας η μητρική εταιρεία κατέχει μερίδιο στην InCore Bank. «Οι υπηρεσίες που προσφέρει η InCore Bank ταιριάζουν πολύ με τη στρατηγική κρυπτογράφησης, η οποία στοχεύει στην προσθήκη ψηφιακών στοιχείων στις ιδιωτικές τραπεζικές υπηρεσίες μας. Η επιτυχημένη συνεργασία με την InCore Bank μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε πλήρως στις βασικές μας ικανότητες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων μέσω εξωτερικής ανάθεσης συναλλαγών κρυπτογράφησης και κρυπτογράφησης », εξηγεί ο Stephan Zwahlen, Διευθύνων Σύμβουλος της Maerki Baumann & Co AG..”

Οι νέες κατηγορίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι προσβάσιμες σε όλους τους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τα ιδρύματα – ακόμη και σε εκείνους που δεν βρίσκονται στην τραπεζική πλατφόρμα InCore ως πελάτες εξωτερικής ανάθεσης ή συναλλαγών.