fbpx

Αυξήθηκε ο όγκος συναλλαγών Crypto και οι νέοι χρήστες

Το ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση αυξήθηκε σημαντικά στη Μαλαισία εν μέσω του εκτεταμένου lockdown που περιορίζει τις ταξιδιωτικές και τις μη απαραίτητες επιχειρήσεις. Η χώρα εκτιμά ότι χάνονται 2,4 δισεκατομμύρια ringgit (553 εκατομμύρια δολάρια) κάθε μέρα που οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές εξαιτίας της πανδημίας ιού coronavirus.

Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, το εμπόριο κρυπτονομισμάτων στη Μαλαισία παρουσίασε ισχυρή ανάπτυξη, σύμφωνα με δύο συναλλαγές κρυπτογράφησης που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. Η Luno, η πρώτη πλήρως εγκεκριμένη συναλλαγή ψηφιακών στοιχείων της Μαλαισίας, δήλωσε στη δημοσίευση The Malaysian Reserve ότι οι όγκοι των τοπικών συναλλαγών στην πλατφόρμα της αυξήθηκαν κατά 33% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Ο διευθυντής της Luno Malaysia Aaron Tang δήλωσε ότι ο αριθμός των ενεργών χρηστών στο χρηματιστήριο του σημείωσε υψηλό ρεκόρ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. «Υπάρχει μια πληθώρα επενδυτών ψηφιακών νομισμάτων στη Μαλαισία», δήλωσε ο Τανγκ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναπτύσσοντας:

“Πιστεύουμε ότι η άνοδος οφείλεται εν μέρει στην πεποίθηση ότι τα κρυπτονομίσματα (ιδιαίτερα το bitcoin) είναι ένα καλό κατάστημα αξίας σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς.”

Ο διευθυντής της Luno εξήγησε ότι ορισμένοι επενδυτές χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους, επειδή ανησυχούν ότι τεράστια πακέτα τόνωσης και η παγκόσμια οικονομική κρίση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πληθωρισμό.

Ο δεύτερος πλήρως εγκεκριμένος φορέας συναλλαγής κρυπτονομισμάτων, η τεχνολογία Tokenize, παρουσίασε επίσης αύξηση στις εγγραφές χρηστών. Ο διευθύνων σύμβουλος Χονγκ Τσι Γιου είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι η πλατφόρμα του βλέπει μια μέση ημερήσια αύξηση όγκου συναλλαγών από 30% σε 40%.

«Είμαστε αρκετά φρέσκοι, αλλά βλέπουμε ότι οι Μαλαισιανοί είναι πολύ πρόθυμοι να εγγραφούν», ανέφερε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να ακολουθούν μια προσέγγιση αναμονής όσον αφορά τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, εκτιμώντας ότι μόνο το 2% του πληθυσμού της Μαλαισίας άνω των 30 εκατομμυρίων έχει επαρκή γνώση κρυπτογράφησης.

Κανονισμός κρυπτονομισμάτων της Μαλαισίας

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Μαλαισίας, Suruhanjaya Sekuriti Malaysia, άρχισε να ρυθμίζει τον κλάδο κρυπτογράφησης της χώρας στις 15 Ιανουαρίου του περασμένου έτους, όταν τέθηκε σε ισχύ η «Παραγγελία Κεφαλαιαγορών και Υπηρεσιών (Συνταγή Αξιών) (Ψηφιακό Νόμισμα και Ψηφιακό Κουπόνι) 2019».

Η επιτροπή κινητών αξιών της Μαλαισίας, Suruhanjaya Sekuriti Malaysia, ξεκίνησε τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Η Επιτροπή έχει εγκρίνει έως τώρα τρεις ανταλλαγές κρυπτογράφησης, δύο εκ των οποίων έχουν εγκριθεί πλήρως.

Η Επιτροπή ενέκρινε πέρυσι τρεις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων υπό όρους: Luno Malaysia, Sinegy Technologies και Tokenize Technology. Η Luno πληροί τις απαιτήσεις της ρυθμιστικής αρχής και γίνεται η πρώτη συναλλαγή που λαμβάνει πλήρη έγκριση. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τεχνολογία Tokenize πληρούσε επίσης τις απαιτήσεις.

Η Suruhanjaya Sekuriti Μαλαισία διευκρίνισε πότε τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός: «Οι οντότητες που δεν έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Εποπτείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προηγουμένως λειτουργούσαν κατά τη μεταβατική περίοδο, υποχρεούνται να διακόψουν αμέσως όλες τις δραστηριότητες και να επιστρέψουν όλα τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από επενδυτές “